Probiotyki
FFbaby®
FFbaby® jest suplementem diety zawierającym unikalną kompozycję dwóch opatentowanych szczepów bakterii Bifidobacterium breve PB04 i Lactobacillus rhamnosusKL53A o przebadanej klinicznie zdolności do kolonizacji jelit oraz witaminy C.
FFbaby® stosuje się w celu kształtowania prawidłowego mikrobiomu przewodu pokarmowego dzieci i niemowląt od pierwszych godzin życia.
Immuno PLUS
Suplement diety Immuno PLUS zawiera dwa polskie, dobrze przebadane, opatentowane szczepy Lactobacillus rhamnosus KL53A i Lactobacillus plantarum PL02 oraz witaminy D i C oraz cynk wspierające układ odpornościowy dzieci i dorosłych.
Lactoral® – kapsułki doustne 30 szt.
LACTORAL® zawiera trzy polskie opatentowane szczepy żywych bakterii: Lactobacillus plantarum PL02, Lactobacillus rhamnosus KL53A i Bifidobacterium longum PL03 przeznaczone do regeneracji i utrzymania równowagi mikrobiomu jelit. Suplement diety.
Zawarte w LACTORAL® trzy szczepy żywych bakterii Lactobacillus plantarum PL02, Lactobacillus rhamnosus KL53A, Bifidobacterium longum PL03 naturalnie występują w przewodzie pokarmowym.
PROVAG®
Naturalna mikrobiota pochwy składa się przede wszystkim z pałeczek kwasu mlekowego z rodzaju Lactobacillus. Bakterie te w sposób naturalny przemieszczają się z dolnego odcinka przewodu pokarmowego w kierunku układu moczowo-płciowego. Dzięki swoim właściwościom wpływają na równowagę mikrobiologiczną i utrzymują odpowiednie pH pochwy. Tworzą barierę zapobiegającą migracji niekorzystnych drobnoustrojów.
inVag®
Dopochwowy lek probiotyczny o szybkim działaniu. inVag® stosuje się u kobiet w celu przywrócenia lub uzupełnienia flory bakteryjnej pochwy i utrzymania właściwego pH pochwy. Jest najlepiej dopasowanym probiotykiem ginekologicznym do mikroflory Polek.
Latopic® kapsułki
LATOPIC® jest żywnością specjalnego przeznaczenia medycznego do postępowania dietetycznego
w alergii pokarmowej i atopowym zapaleniu skóry. Zawiera unikatową kompozycję 3 polskich, żywych i opatentowanych szczepów bakterii kwasu mlekowego:
- Lactobacillus casei ŁOCK 0919,
- Lactobacillus rhamnosus ŁOCK 0908,
- Lactobacillus rhamnosus ŁOCK 0900.
W badaniach in vitro oraz in vivo potwierdzono właściwości probiotyczne szczepów wymagane przez FAO/WHO1, 2.